Gmailov Inbox i za poslovne korisnike

Gmail

Gmail

Poslovni korisnici do sada nisu imali mogućnosti isprobati Googleov Inbox by Gmail, no prema zadnjoj objavi na službenom blogu isto će se uskoro promijeniti.

Google je zadnjih dana počeo ubrzano raditi na svom Inbox by Gmail servisu. Podsjetimo da je samo koji dan ranije Google izdao potrebne aplikacije kojima je podržao iOS i Android tablete, te da je ujedno podržao i dodatne browsere – Firefox i Safari. No čini se kako Google za sada nema namjeru i stati na tome.

Naime prema zadnjoj objavi na službenom blogu, Google se priprema Inbox by Gmail ponuditi i poslovnim korisnicima na korištenje. Zadnjih pet mjeseci koliko je Inbox službeno na tržištu tu mogućnost su imali samo privatni korisnici koji su se nekako uspjeli dokopati pozivnice.

Na uključivanje i poslovnih korisnika, odnosno, na uključivanje korisnika Google Appsa for Work, Google se odlučio nakon brojnih upita od strane samih korisnika. Način dobivanja pristupa ostaje isti – korisnici Google Appsa for Work, također će morati poslati zahtjev za pozivnicom, te pričekati neodređeno vrijeme da im ista i stigne u njihov virtualni sandučić.

No Google odmah u početku (preventivno) navodi kako neće svi i primiti pozivnicu unatoč tome što su poslali zahtjev za istom. Naime prilikom slanja zahtjeva bit će potrebno i odgovoriti na (za sada) tri pitanja kojima Google daje do znanjaa kako će te Inbox for Work morati stalno koristiti, te da nema šlepanja s „klasičnim“ Gmailom. Google također navodi kako sretnici koji budu odabrani trebaju biti spremi na usku saradnju s njihovim razvojnim timom.

Kako bi smanjio navalu na pozivnice Google je uveo pravilo kako samo Google Apps administratori za sada mogu sudjelovati u Inbox for Work programu.

Posted by on 2015-02-26. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login