Google postaje internetska trgovina

 

Shop on Google

Shop on Google

“Shop on Google” mogla bi biti nova opcija kojom bi korisnik izravno iz pretraživača mogao kupiti proizvode koje je tražio.

Google bi se u narednim sedmicama mogao upustiti u još jedno lansiranje usluge koja bi mogla imati značajan utjecaj na internetsku zajednicu, ali i tržište. Riječ je o planiranoj usluzi “Shop on Google”, kojom bi ovaj internetski div počeo izravno konkurirati Amazonu, eBayu, Alibabi i sličnima.

Prilikom pretraživanja proizvoda na mobilnim uređajima Google će, kažu izvori, ispod rezultata pretrage postavljati gumb za kupovinu. Klik na njega vodit će korisnika izravno na stranice na kojima može odabrati detalje o proizvodu, te ga u konačnici i kupiti.

Kupljeni proizvodi isporučivat će se izravno od trgovaca – Google neće imati skladišta za robu, već će biti samo posrednik. Također, tražilica neće uzimati trgovcima proviziju za ovako kupljenu robu, nego će zarađivati samo prema broju klikova na “Shop ” gumb.

Posted by on 2015-05-21. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login