Goran Tomić novi trener rukometaša Bosne

Goran Tomić

Goran Tomić

Uprava Rukometnog kluba Bosna iz Sarajeva za novog trenera imenovala je Gorana Tomića.

Na toj dužnosti Tomić će naslijediti dugogodišnjeg trenera Zuhdiju Korkarića, koji je “Studente” u prvom dijelu sezone vodio do liderske pozicije.

Tokom polusezone zbog finasijskih problema Bosnu je napustilo  sedam igrača zbog čega je ekipa u nastavak sezone ušla znatno oslabljena,  bez visokih  ambicija koje je imala na početku.

U cilju konsolidacije kluba nedavno je formiran novi Upravni odbor na čelu s predsjednikom Rankom Čovićem, koji je u svom prvom obraćanju na pres-konferenciji predstavio aktivnosti i planove kluba.

– Prije svega želim da  zahvalim svim igračima koji su srcem ostali uz klub i onima koji su ponovo došli da pomognu. Naš cilj je da pokušamo napraviti novu rukometnu priču, želimo da RK Bosna  vratimo na mjesto perjanice USD Bosna. U ovom trenutku želimo da igramo značajnu ulogu, a u sljedećem periodu i vodeću ulogu u bh. rukometu. To ćemo ostvariti kroz dva segmena, kroz  jačanje prvog tima i formiranje rukometne akademije iz koje ćemo crpiti kadar, kazao je Čović.

U svom prvom obraćanju Tomić je kazao da  većinu igrača koji su trenutno u klubu poznaje iz omladinskog pogona u kojem je ranije radio.

–  Iako nisam bio direktno upućen u rad kluba upućen sam u dešavanja. Turbulentni  period RK Bosna vidim kao mogućnost i šansu. Ova sezona manje – više treba  da nam posluži kao ekperiment, da vidimo koji su igrači dostojni dresa RK Bosna. Ambicije kluba koje su bile na početku terenutno su nerealne, međutim mišljenja sam da ima još kvalitetnih igrača koji su ostali u klubu. Smatram da ima materijala da se radi s ovom ekipom i napravi određeni rezultat. Ono što mogu obećati  je da ćemo raditi na visokom nivou i da ni jednu utakmicu nećemo olako shvatiti, kazao je Tomić.

“Studente” već u  nerednom, 20.  kolu Premijer lige, 20. marta očekuje teško gostovanje u Ljubuškom protiv Izviđača, drugoplasirane ekipe na tabeli.

Posted by on 2015-03-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login