Halilhodžić vodio Alžir od dna do zvijezda

Vahid Halilhodić, Alžir

Vahid Halilhodić, Alžir

Prema informacijama iz alžirskog tabora, Vahid Halilhodžić je odlučio napustiti poziciju selektora Alžira.

Selektor alžirske nogometne reprezentacije Vahid Halilhodić (61) nije se pojavio na konferenciji za medije nakon poraza od Njemačke (1:2) nakon produžetaka u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, a prema informacijama iz alžirskog tabora Halilhodžić je odlučio napustiti svoju dužnost.

“Ne znam što će se dogoditi, čuo sam razne glasine, ali ako se Vahid oprašta vjerujem kako će otići kroz velika vrata. To smo mu dužni zbog svega dobrog što je napravio za alžirski nogomet”, izjavio je bek alžirske reprezentacije Madjid Bougherra.

“Zahvaljujem se Vahidu, jer je uz mnogo rada odveo ovu ekipu od dna do zvijezda. Svi igrači su mu se nakon utakmice iskreno zahvalili i od srca ga zagrlili”, kazao je golman Rais Mbolhi, koji je sa 12 odbrana proglašen igračem utakmice, iako je njegova ekipa izgubila.

Zbog nepojavljivanja na konferenciji za novinare, FIFA bi mogla Halilhodžića. Maksimalna kazna za nedolazak na konferenciju je šest mjeseci suspenzije i 100.000 dolara kazne, a trenutno nije poznato da li će krovna svjetska nogometna organizacija uzeti u obzir okolnosti u kojim se našao alžirski selektor i hoće li i kakvu će kaznu izreći Halilhodžiću.

 

Posted by on 2014-07-02. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login