Izložba fotografija “Nacionalni spomenici u Bosni i Hercegovini” u Mostaru

Izložba fotografija “Nacionalni spomenici u Bosni i Hercegovini” bit će otvorena u srijedu, 15. novembra, u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 19 sati.

Mostar, foto: Ajdin Kamber
Mostar, foto: Ajdin Kamber

Krajem 2022. godine Fondacija Muzej Žitomislić u suradnji sa Misijom OESS-a u Bosni i Hercegovini raspisala je konkurs za izbor najbolje umjetničke fotografije na temu „Nacionalni spomenici u Bosni i Hercegovini”.

Pravo prijave imali su svi zainteresirani koji se bave fotografijom, profesionalno i amaterski.

Predmet ili motiv fotografije morao je biti neki od objekata i/ili lokaliteta s liste nacionalnih spomenika u BiH.

Na konkurs je pristiglo 90 radova od 36 autora/ica iz cijele Bosne i Hercegovine, a na izložbi će biti predstavljene odabrane 23 fotografije.

Inače, prvo mjesto na natječaju osvojio je Edis Halimanović s fotografijom „Nebeska sloboda“, drugo mjesto je pripalo Eldinu Imamoviću s fotografijom „Najljepši“, dok su treće mjesto podijelili Mladen Topić s fotografijom „Putevima kraljeva“ i Boris Antelj s fotografijom „Saborna crkva“.

Posted by on 2023-11-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login