Jennifer Jason Leigh glumi u Tarantinovom “Hateful Eightu”

Jennifer Jason Leigh

Jennifer Jason Leigh

Američki reditelj Quentin Tarantino izabrao je Jennifer Jason Leigh za glavnu žensku ulogu u svom novom vesternu “Hateful Eight”, prenose lokalni mediji u SAD-u.

Mediji javljaju da su u Tarantinov uži izbor ušle Hillary Swank i Jennifer Lawrence, ali se reditelj odlučio za Jennifer Jason Leigh pošto je u Hollywoodu poznato da ovaj reditelj voli da ponovo u prvi plan stavi glumce koje je publika malo zaboravila.

Jennifer Jason Leigh (52) stekla je slavu nizom zapaženih uloga žena koje su žrtve silovanja, serijskih ubica ili narkomana.

Snimanje filma “The Hateful Eight” počinje u januaru 2015. godine u američkoj saveznoj državi Koloradu i trebalo bi da izađe krajem te godine, naveli su mediji i dodali da bi film mogao onda da se takmiči za Oscara 2016. godine.

Vijest o snimanju je potvrdio i glumac Kurt Russel, koji je jednom američkom radiju rekao da je naredne godine zauzet, jer radi s Tarantinom novi film.

Russel je jedan od omiljenih Tarantinovih glumaca, pored Samuela L. Jacksona, Tima Rotha i Michaela Madsena.

Tarantino je početkom godine tužio internet sajt Gawker, jer je doprinio da u javnost procuri njegov scenario. On je tada naveo da neće snimiti “Hateful Eight”, jer je scenario objavljen, ali mediji navode da se poslije predomislio.

Reditelj je proljetos rekao da je napisao novi scenario i dodao da će snimiti film ili ga ponuditi za pozorište.

Tarantino (51) je snimio deset filmova, među kojima su najpoznatiji “Pulp Fiction” (1994.), “Četiri sobe” (1995.), “Jackie Brown” (1997.), “Ubiti Billa” (2003.), “Ubiti Bila 2” (2004.) i “Jangova osveta” (2012.).

Napisao je scenarije za filmove “Prava romansa” (1993.), “Rođene ubice” (1994.) i “Od sumraka do zore” (1996.).

Tarantino često glumi sporedne uloge u svojim filmovima. Tada je obično u ulozi brbljivog lika koji prati svjetske trendove i posjeduje encikopledijsko znanje.

Posted by on 2014-10-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login