Još jedno priznanje za Mladena Pikulića: Nominovan za najbolju fotografiju u Holandiji

 fotoMladen Pikulić, sarajevski fotograf i dvostruki nosilac godišnje nagrade ULUPUBiH, nominiran je za holandsku godišnju fotografsku nagradu Zilveren Camera. On je ušao u konkurenciju između nekoliko hiljada pristiglih fotografija od renomiranih holandskih fotografa.

Mladen je fotografisao holandskog poznatog kuhara i medijsku ličnost Hermana den Blijkera iz Rotterdama iz veoma neobičnog ugla, s posebnom pažnjom na karakteristike njegove ličnosti. Njegov pristup snimanja Hermana den Blijkera je za stručni žiri, sastavljen od direktora fotomuzeja i urednika fotomagazina, bio toliko originalan i neobičan da su ga uvrstili u odabir za najbolju fotografiju u Holandiji.

Mladen Pikulić, bivši fotoreporter našeg lista, nosilac je nekoliko međunarodnih priznanja i već 20 godina radi kao profesionalni fotograf u Rotterdamu. Napravio je nekoliko fotografskih knjiga, a njegove fotografije izlagane su u galerijama u New Yorku, Berlinu, Den Haagu, Amsterdamu i drugim metropolama.

Posted by on 2015-01-24. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login