Jutarnji seks kao pravi užitak

seksRijetki su muškarci koji će odbiti jutarnji seks, a ne zaostaju ni djevojke.

Međutim, studija zvaničnog “Žurnala američkog medicinskog udruženja” svjedoči da muškarci preferiraju seks ujutru, dok su žene više vole kasno uveče. Zbog čega?

Nivo testosterona se preko noći povećava kod muškaraca, pošto ne postoje drugi hormoni koji bi svojim radom usporili njegov nivo. Tako se muškarci bude raspoloženi za seks, a testosteron im je na veoma visokom nivou – čak 15 procenata višem od uobičajenog, u slučaju da je san trajao pet ili više sati. Ovo je razlog zbog čega se muškarci bude sa erekcijom najmanje tri puta nedjeljno. Iako i žene proizvode testosteron, njegov nivo se tokom noći ne povećava u istoj razini kao kod muškaraca, a takođe je i sprečen radom estrogena i progesterona. Ova činjenica, doduše, predstavlja samo jednu zanimljivost, pošto postoji mnogo žena, a uglavnom mlađih, koje preferiraju jutarnji seks u odnosu na večernji, zbog pojačanog djelovanja hormona.

Kako da obje strane uživaju u jutarnjem seksu? Prije svega, treba shvatiti da je jutarnji seks odličan podstrek za uspješan radni dan. Parovi koji najmanje dva puta sedmično upražnjavaju jutarnji seks imaju kvalitetniju vezu, jer je jutarnji seks črvsto povezan sa intimom ljubavnog para. Kako bi vaš jutarnji seks postao uživanje, morate se sa svojim partnerom dogovoriti oko osnovnih stvari.

1. Njemu/njoj smeta jutarnji zadah?
Ovaj problem je lako riješiti. Ukoliko vam ne smeta da na sekundu pokvarite spontanost jutra, ustanite pet minuta prije vašeg partnera i operite zube. Dok se vratite u krevet, moguće je da se vaš partner još uvijek nije ni probudio, a neće primjetiti da ste otišli da se “sredite”. Ćak i da primjeti, to vam sigurno neće zamjeriti – čak će vam biti i zahvalan. Pokušajte da vašem partneru usadite istu naviku, čime ćete oboje imaju prijatniji i mirišljaviji jutarnji seks.

2. Njemu/njoj treba mnogo vremena da se razbudi?
Ponovo je potrebno da se malo ranije aktivirate. Ustanite pet minuta ranije i pustite neku tihu muziku, poželjno žanra koji vaš partner obožava. Lagano mazite partnera, budeći ga i dajući mu do znanja da imate plan za to jutro i da neće imati šta da vam zamjeri. Ovo će vašem partneru dati do znanja da vam je stalo, s ozbirom na to da odvajate vrijeme da detaljno isplanirate zajedničko vrijeme. Sve će vam se, pritom, višestruko vratiti.

3. On/ona rano kreće na posao?
Ukoliko vaš partner radi od rano ujutru ili često ima obaveze od zore, jutarnji seks možete uvrstiti u rutinu time što ćete se i vi buditi ranije. Naravno, postoji mogućnost da vaš partner ustaje taman toliko ranije koliko mu je vremena potrebno da se sredi i izađe. Ova mogućnost ne ostavlja mnogo rješenja, što znači da bi trebalo da pokušate da seks svedete na onaj “na brzaka”. U tom slučaju bi oralni seks bio sasvim dovoljan, a vaš partner bi zadovoljan otišao u nove radne pobjede.

Posted by on 2014-10-28. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login