Kako pregovarati o plati

posao, razgovor, Mnogi kandidati navode kako im je teško bilo pregovarati o plati jer nisu znali što bi ispravno odgovorili. U jednom trenu su se pobojali da su rekli premalu svotu, a u drugom trenu su se zamislili oko toga da li su možda podcijenili svoj rad i rekli manji iznos.

Bilo bi dobro istražiti kolika je prosječna plata za poziciju za koju konkurišete i da onda tu cifru i kažete na razgovoru. Mnogi su spremni pristati i na nižu platu od prosječne samo da dobiju posao.

Nažalost, tako kandidati ruše ugled struke. Naravno, kompanije gledaju gdje mogu uštedjeti i tako se ponašaju. Ako vam poslodavac sam ponudi neki početni iznos vrlo dobro proučite hoćete li biti zadovoljni s njime i pitajte da li ta plata uključuje i neke bonuse.

Uglavnom, budite vrlo otvoreni što se tiče tog pitanja, znate koliko vrijedite i nemojte se bojati reći cifru za koju mislite da je vaša prava vrijednost. Bilo bi šteta da kažete cifru koja nije u rangu vaših sposobnosti pa da poslije budete nesretni i tražite drugi posao.

Danas su takva vremena da su ljudi uopće sretni da rade, međutim neka vas to ne obeshrabri. Sigurno će se negdje ukazati neka dobra prilika za vas – samo budite strpljivi.

Posted by on 2014-08-23. Filed under Magazin, Uspjeh & Karijera. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login