Kiseljak: Broadway mjuzikl “Josip i kričave boje njegovih snova”

Kiseljak

Kiseljak

Kiseljak se sprema za događaj godine, za sutrašnje izvođenje Broadway predstave „Josip i kričave boje njegovih snova”, saopćili su organizatori.

Redatelj je priznati stvaralac iz Sjedinjenih Američkih Država Richard Montez koji je u Kiseljaku u proteklih mjesec dana radio s djecom i mladima, pripremajući ovaj raznobojni mjuzikl.

Predstava će biti izvedena u sportskoj dvorani Srednje škole “Ivan Goran Kovačić”.

To je jedan od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od neuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film “Kralj Lavova”), navedeno je u saopćenju.

Na Broadwayu je do sada izveden 750 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u više od dvadesetak zemalja diljem svijeta.

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu kojega su njegova braća prodala u ropstvo.

Ovaj glazbeni komad traje oko sat i pol, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima.

Ovog puta izvest će ga amaterski glumci iz Kiseljaka, Čapljine, Ljubuškog i Zagreba.

Organizator projekta je Općina Kiseljak koja zahvaljuje svim volonterima, gostima, sponzorima i drugim angažiranim na realizaciji projekta.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Posted by on 2015-05-17. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login