Kojim danima žene najviše žele voditi ljubav?

seks

seks

Za razliku od muškaraca čija se želja za seksom gotovo nikada ne gasi na jačinu ženske strasti utiču brojni unutarnji, ali i vanjski faktori.

Naime, naučnici su otkrili kako, kada su u pitanju žene, postoji poveznica između vođenja ljubavi i dana u sedmici.

Saznajte koji dani u sedmici obećaju najbolji seks.

Kada su žene u pitanju, želja za seksom itekako ovisi o danu u mjesecu. Riječ je naravno o menstrualnom ciklusu tokom kojeg se mijenja razina hormona, a koji direktno utiču na seksualne porive, a koji su najjači za vrijeme plodnih dana, tačnije vrlo brzo nakon završetka mjesečnice.

No naučnici su otkrili kako osim hormona na želju za seksom utiče veliki niz faktora zahvaljujući kojim su došli do vrlo zanimljivih podataka koji objašnjavaju tokom kojih dana u sedmici žene najviše vode ljubav.

Istraživanje provedeno na velikom uzorku slobodnih žena i onih koje su u vezi otkrilo je kako će slobodne žene najviše voditi ljubav ponedjeljkom i srijedom, dok one u vezi na ljubavnu avanturu mogu računati u petak ili subotu.

Posted by on 2014-04-07. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login