Konferencija: Balkanski muzeji bez barijera

Balkanska mreža muzeja (Balkan Museum Network) organizuju u Sarajevu regionalnu konferenciji pod nazivom “Balkanski muzeji bez barijera: Nastavak omogućavanja pristupa osobama sa invaliditetom muzejima i naslijeđu na Zapadnom Balkanu“, saopšteno je iz . Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica.

Na ovoj konferenciji će prisustvovat muzejski profesionalci iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Srbije, te će biti predstavljeni rezultati oko preko 20 projekata na kojima su tokom posljednjih šest godina ovi muzeji realizirali u cilju povećanja pristupačnosti svojih aktivnosti osobama sa invaliditetom.

Projekti 26 muzeja iz regije realizovani su uz pomoć CHwB-a i Fondacije Stavros Niarchos.

CHwB je švedska nevladina organizacija osnovana 1995. godine. Od svog osnivanja, CHwB je posvećen očuvanju, zaštiti i promociji kulturnog naslijeđa u različitim dijelovima svijeta. CHwB zalaže se i za jednaka prava svih osoba na uživanje u kulturnom naslijeđu.

Posted by on 2014-10-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login