Lynch: Ništa od nastavka Twin Peaksa

Twin Peaks, David Lynch

Twin Peaks

Američki reditelj David Lynch saopćio je da neće režirati nastavak kultne serije “Twin Peaks“zbog spora oko novca s televizijskom mrežom Showtime. Lynch je na svom nalogu na Twitteru napisao da je, nakon godinu i četiri mjeseca, napustio pregovore jer mu nije dato dovoljno novca da “uradi scenario na način na koji on misli da treba da bude urađen”, prenosi BBC. “Volim svije Twin Peaksa i volio bih da su se stvari drugačije završile”, napisao je Lynch, koji je sa koautorom serije Markom Frostom već napisao scenario za devet novih epizoda. Lynch je dodao da je ovog vikenda počeo da zove glumce da ih obavijesti da neće režirati seriju, uz naznaku da bi serija mogla da bude snimljena i bez njega.

Showtime je ubrzo nakon njegovih komentara na twitteru izdao saopćenje u kojem izražava žaljenje zbog Lynchove odluke.  “I dalje se nadamo da ćemo moći da vratimo “Twin Peaks” u svom njegovom sjaju sa oba njegova izvanredna kreatora, Davidom Lynchem i Markom Frostom”, navedeno je u saopćenju TV mreže.

Lynch i Frost su u oktobru prošle godine najavili da će raditi treću sezonu serije “Twin Peaks”, koja bi bila emitovana na američkom TV kanalu Showtime. Glumac Kyle MacLachlan je u januaru potvrdio da će ponovo igrati čuvenog FBI agenta Dalea Coopera u novim epizodama. Seriju, prikazivanu prije 25 godina, časopis TV Guide uvrstio je među 25 kultnih serija u svijetu, a dobila je i tri nagrade Zlatni globus.

Posted by on 2015-04-29. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login