Maksim Mrvica uskoro na turneji u Bosni i Hercegovini

Maksim Mrvica

Maksim Mrvica

Maksim Mrvica, klavirski virtuoz koji je svojim crossover izvedbama osvojio svjetsku muzičku scenu, 6. oktobra počinje turneju po BiH u sklopu koje će održati četiri ekskluzivna solistička koncerta.

Turneja će započeti u Zenici, 6. oktobra koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu, te se nastaviti 7. oktobra u Sarajevu, koncertom u Bosanskom kulturnom centru. Dan poslije, tačnije 8. oktobra Maksim će održati koncert u Mostaru, u domu H.S.Kosača, a 9. oktobra u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru.

“Maksim Mrvica je zaista veliki umjetnik i svjetska zvijezda, a publici u BiH će prirediti nezaboravne koncerte na kojima će predstaviti svojevrsnu retrospektivu svojih deset do sada objavljenih crossover studijskih albuma“, najavljuje Tomislav Kašljević, producent bosanskoheregovačke turneje Maksima Mrvice koji je ovog ljeta organizirao i njegova dva izuzetno uspješna koncerta u Hrvatskoj, u pulskoj Areni, te na zadarskom Forumu.

Uvijek iznova zanimljiv i originalan Mrvica, u sklopu predstojeće turneje promovirat će i svoj aktualni album “The Movies”, na kojem izvodi muzičke teme iz filmskih klasika i blockbustera, između ostalog popularne kompozicije iz filmova Kum, Rocky, Gladijator, Pirati s Kariba, Nemoguća misija, Amelie i drugih.

Maksim Mrvica je u svijetu prodao višemilionske naklade svih svojih albuma i u šezdesetak zemalja širom svijeta pojavljuje se među top klasičnim i crossover muzičarima. Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim stylingom i imidžem, kao i crossover žanrom, Maksim Mrvica je klasiku uspio približiti mlađim generacijama, te je danas podjednako miljenik svih generacija publike.

Posted by on 2014-10-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login