Manchester United nema dovoljno novca da kupi igrače Bayerna

Manchester UnitedTrener aktuelnog njemačkog prvaka Bayerna Pep Guardiola tvrdi da Manchester United nije toliko jak i bogat da bi mogao kupiti neke igrače minhenskog velikana.

Na upit da li je Manchester United poslao ponude za Bayernovog napadača Thomasa Mullera i još neke igrače, rekao je „Manchester nema dovoljno novca za tako nešto“.

Ističući da je Manchesterov trener Luis van Gaal njegov dobar prijatelj i da ta ekipa mnogo ulaže u nove transfere, Guardiola je kazao da je to dobro za Van Gaala.

„Znam klubove koji žele da uzmu moje igrače, ali ta odluka je na igračima. Ostaju oni koji to žele. I Manchester United je tražio neke naše igrače, ali oni su sretni i zadovoljni ovdje“, kazao je Guardiola.

Podsjetivši da je Manchester United prošlu sezonu završio kao sedmi u Premier ligi Engleske i da nije izborio nastup u UEFA takmičenjima, Guardiola tvrdi da je to „dobar nauk velikim klubovima koji pomisle da su nepobjedivi“.

„I naredna sezona bi mogla biti slična. Fudbal je zato mnogo lijep“, zaključio je Guardiola.

Manchester je tokom ovogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka doveo Angela di Mariu, Radamela Falcaoa, Luke Shawa, Marcosa Royu, Andera Herrera i Daleya Blinda, a za transfere izdvojio je ukupno 191 milion eura.

Posted by on 2014-10-03. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login