Mesud Pezer ostvario normu za Svjetsko atletsko prvenstvo

Mesud Pezer

Mesud Pezer

Bosansko-hercegovački bacač kugle Mesud Pezer pobjednik je Evropskog bacačkog kupa, koji je održan u španjolskoj Gran Canariji, sa rezultatom 20,689 metara, što je drugi najbolji evropski rezultat ove godine i peti u svijetu.

Ovaj rezultat je njegov lični rekord, ali najvažnije je da je Pezer već na početku sezonu ispunio normu za Svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu, koje je na programu u augustu.

Pezer je odlično započeo ovu sezonu, jer je već imao dobre rezultate na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, a njegov učinak ovog vikenda bio je sa četiri pokušaja u kojima je kugla letjela preko 20 metara.

Na Evropskom bacačkom kupu nastupio je i bacač koplja Dejan Mileusnić, koji se plasirao na 15.mjesto, ali je njemu ovo bilo prvo zvanično natjecanje ove godine. Od njega se, nakon uspješno sanirane povrede, također očekuje da ostvari normu za naredno Svjetsko prvenstvo u Londonu.

Posted by on 2017-03-13. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login