Mjesec italijanske kulture u BiH

Italija

Italija

U Sarajevu je, u okviru “Mjeseca italijanske kulture u BiH”, otvorena nova podružnica Društva “Dante Aligijeri”, u prostoru Muzeja savremene umjetnosti, kojeg je posljednjih mjeseci reafirmisala Ambasade Italije u BiH.

Tokom ovog događaja podsjetilo se na nedavnu smrt predsjednika Društva “Dante Aligijeri” u Rimu, ambasadora Bruna Botaija i na duh njegove kulturne i evropske vizije koja je godinama inspirisala djelovanje Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje Italije, saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

Ovom prilikom, predstavljen je i turistički magazin “Putovanja za dvoje”, čije je jesenje izdanje, koje je promovisala Ambasada Italije u BiH, potpuno posvećeno Italiji.

Današnje aktivnosti dio su šireg programa kulturnih dešavanja, odnosno “Mjeseca italijanske kulture u BiH”, koji je počeo izložbom fotografija Fondacije “Simone Teti” proteklog ponedjeljka, a u ponedjeljak, 10. novembra, biće održan koncert Lirskog teatra “Đuzepe Verdi” iz Trsta u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Posted by on 2014-11-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login