Mostar: U četvrtak predstava “Brat magarac”

Brat magaracAnsambl Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar izvest će u četvrtak, 3. decembra, predstavu “Brat magarac”, autora Renea Medvešeka, a u režiji Lawrencea Kiirua.

Kako su priopćili iz HNK-a, u nepunih mjesec dana predstava “Brat magarac” izvedena je četiri puta te ju je do sada pogledalo 1500 osoba.

Predstava “Brat magarac” donosi slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve – svetog Franje Asiškog, a nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka. Za HNK Mostar predstavu je postavio Lawrence Kiiru, redatelj rođen u Keniji koji je nakon studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Zagrebu ostao u Hrvatskoj živjeti i raditi.

Scenografiju za predstavu potpisuje Stefano Katunar, autor glazbe je Gabrijel Prusina, a u predstavi igraju Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Marijo Bevanda i Anto Bralo.

Ulaznice za predstavu, koja će se odigrati u 20 sati na Maloj sceni HNK-a, mogu se se rezervirati na broj telefona 063/879-290.  Također, ulaznice mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.

Cijena ulaznice je 10 KM, za učenike i studente i umirovljenike 5 KM, navodi se u priopćenju HNK-a Mostar.

Posted by on 2015-12-02. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login