Mourinho: Za uspjeh u fudbalu su ključni timski duh i strategija

Real Madrid, Jose Mourinho

Jose Mourinho

Trener Chelseaja Jose Mourinho je uoči sutrašnje utakmice protiv Arsenala izjavio kako bi volio da osvoji titulu prvaka Engleske ove sezone.

“Ako osvojimo titulu ove sezone, nije mi bitno gdje ćemo to osigurati i kada. Samo želim da postanemo prvaci. Bitno je ono što osjećam, a ne šta ljudi misle ili govore”, rekao je portugalski trener.

Istakao je da je Chelsea od prvog dana ove sezone najbolji engleski tim izrazivši nadu da će to potrajati do kraja sezone.

“Najbolji smo od prvog dana, i želimo ostati najbolji do zadnjeg dana. Na vrhu smo lige od prvog dana”, kazao je Mourinho.

Naglasio je da je i u fudbalu vrlo važno djelovati na strateški i pametan način kako bi se nizali uspjesi.

“Vrlo je zanimljivo suočiti se sa teškom situacijom, i djelovati na strateški način. Kada ste u moru i nemate čamca, treba vam nešto da preživite. U fudbalu su to, timski duh, timski moral i strategija”, objasnio je trener Chelseaja.

Arsenal će sutra od 17 sati ugostiti Chelsea na stadionu “Emirates” u derbiju koju bi mogao značajno mogao odrediti ishod šampionata.

Posted by on 2015-05-01. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login