Na Kozari zimski kamp izviđača iz regiona

KozaraPartnerski projekt Interetnički zimski kamp “Izviđači to mogu”, kojeg realiziraju Saveza izviđača Zenice i Odred izviđača “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora, počinje danas na Kozari i okupiti će oko 90 izviđača iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Već je potvrđeno učešće izviđača iz Prijedora, Zenice, Beograda, Novog Sada, Bajine Bašte, Prijepolja, ukrajinskog udruženja „Kozak“ iz Prijedora, slovenskog udruženja Cankar iz Sarajeva, a najavljen je dolazak i manjih grupa izviđača iz drugih gradova.

Ovaj projekt prijedorskih i zeničkih izviđača podržala je Ambasada SAD u BiH, a kroz njegovu realizaciju sa šest masovnih jednodnevnih aktivnosti i dva višednevna interetnička kampa okupit će više od 2.500 adolescenata i mladih.

Osim međuentitetske saradnje mladih, izviđači će kroz ovaj projekt prenositi iskustva na nacionalne manjine, promovisati ravnopravnost među polovima, volonterizam i timski rad, te uključiti roditelje u aktivnosti djece i mladih.

Ceremonija otvorenja kampa najavljena je za sutra sa početkom u 13 sati u hotelu „Monument“ na Mrakovici kod Prijedora, a ceremonija zatvaranja kampa održat će se, u petak 16. januara, na istom lokalitetu.

Kako je najavljeno ceremonijama će, pored učesnika zimskog kampa “Izviđači to mogu”, prisustvovati predstavnici javnog života u BiH, te predstavnici Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Posted by on 2015-01-12. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login