Nike i Apple najavili buduću saradnju

Apple, Nike

Apple, Nike

Apple i Nike imaju plodonosno partnerstvo, koje datira još od Nike+ senzora za obuću, koji je mogao da se smjesti u specijalno dizajnirane Nike patike, kako bi pomogao korisniku da prikuplja informacije dok trči.

Također, Nike FuelBand nosivi uređaj je bio ekskluziva za iOS uređaje. Međutim, izgleda da Nike i Apple imaju u planu još zajedničkih projekata. Ovo je otkriveno tokom intervjua Marka Parkera, koji je CEO kompanije Nike dao za CNBC.

Parker je potvrdio da je partnerstvo kompanija Nike i Apple i dalje aktuelno, te da dvije kompanije i dalje sarađuju na različitim stvarima. “Ushićeni smo zbog potencijalne Apple i Nike saradnje”. On je pomenuo i da postoji Nike+ Running aplikacija za Apple Watch.

Parker je istakao da se može očekivati još dosta toga od Nike i Apple brendova, koji dolaze sa dosta potencijala i mogućnosti, ali nije precizirao šta nas to konkretno očekuje.

Posted by on 2015-05-13. Filed under Ekonomija, Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login