Ojačajte svoj imunitet

Menta

Menta

Istraživanja su pokazala da neki začini imaju odlična antimikrobna, antibakterijska i antivirusna svojstva.

Kako biste ostali potpuno zdravi, trebate poraditi na jačanju svojeg imuniteta, a u tome će vam značajno pomoći začini za koje je dokazano da pomažu u zaštiti od prehlade i gripe.

Češnjak
Iako je neugodnog mirisa, svakako biste ga trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Preskočite suplemente češnjaka jer je prirodni češnjak zdraviji, sigurniji, ukusniji, učinkovitiji i pristupačniji. Ipak, ako uzimate lijekove protiv zgrušavanja krvi ili se pripremate za operaciju, posavjetujte se s liječnikom prije konzumacije velike količine češnjaka.

Đumbir
Jedan je od omiljenih začina u kuhinjama diljem svijeta. Brojna istraživanja su dokazala da đumbir pospješuje zdravlje cjelokupnog organizma, a njegova antimikrobna i antivirusna svojstva će vas održati zdravima i usred sezone gripe i prehlade. Đumbir je ukusan i može se dodavati u različita jela, stoga nema razloga da ga ne počnete konzumirati svakodnevno.

Menta
Ona je prirodni izvor mentola pa će čaj od mente pomoći kod začepljenih sinusa i upaljenog grla. Svakodnevno ispijanje čaja od mente će ojačati imunitet, a istraživanja su pokazala da je čaj od mente učinkovit u snižavanju tjelesne temperature. Ako niste ljubitelj čajeva, listiće mente dodajte u salatu, juhu ili variva.

Posted by on 2014-10-04. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login