Olimpijske igre obilježili doping skandali

Soči, ZOIOvogodišnje 22. Zimske olimpijske igre koje se održavaju u ruskom gradu Sočiju obilježio je veliki broj dopingovanih sportista.

Prema podacima na zvaničnoj web stranici Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, nakon njemačkog sportiste kod koga je jučer otkriven doping, čije ime nije poznato, kod ukrajinske olimpijske predstavnice Marine Lisogor doping test, također, bio je pozitivan.

Disciplinska komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC) uzela je izjavu od Lisogorove, te je poslala Ukrajinskom olimpijskom komitetu.

Lisogorova je izjavila da je koristila lijek s imenom “Preductal”, za koji, kako je kazala, nije znala da posjeduje “zabranjene supstance”.

Podsjetimo, Međunarodni olimpijski komitet je prije početka 22. Zimskih olimpijskih igara najavio je da će ovogodišnja olimpijada biti prekretnica kada je u pitanju korištenje doping sredstava, odnosno da će doping kontrole biti mnogo strožije u odnosu na prethodne godine.

Posted by on 2014-02-23. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login