Osmomartovski marš u Banjaluci: Nismo rođene samo da rađamo

Banja Luka

Banja Luka

Povodom Međunarodnog dana žena u Banjaluci će se održati Osmomartovski marš pod parolom „Nismo rođene samo da rađamo…“. Saopštenje za javnost donosimo u nastavku:

“Pozivamo Vas da se pridružite Osmomartovskom maršu pod parolom „Nismo rođene samo da rađamo…“ koji će se održati u Banjaluci povodom Međunarodnog dana žena. Marš će početi u 13:30 časova okupljanjem ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske, a završiće na Trgu Krajine. Ove godine se pridružujemo Međunarodnom štrajku žena.

Isti dan u Banjalučkom socijalnom centru sa početkom u 18 časova organizovaćemo projekciju filma „Sufražetkinje“.
Parolom “Nismo rođene samo da rađamo!” želimo da poručimo da se uloga žene u društvu ne može svoditi samo na rađanje i podizanje djece. Ne pristajemo da živimo u okovima patrijarhata koji uporno marginalizuje i negira potencijale žena.

Simbol ovogodišnjeg marša biće crna boja. Pozivamo sve žene koje 8. marta ne mogu prostestovati sa nama da obuku nešto crno i na taj način podrže Međunarodni štrajk žena čiji je ovogodišnji slogan „Solidarnost je naše oružje“.

Organizatori: Oštra Nula, Helsinški parlament Građana Banja Luka, DRIP (Djeca, roditelji i porodilje), Udruženje žena sa invaliditetom Nika, Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice, Centar za mlade Kvart, BASOC (Banjalučki socijalni centar ), Fondacija Udružene žene, Udružene žene Bratunac, Mreža za izgradnju mira i Inicijativa Građanke za ustavne promjene.”

Posted by on 2017-03-04. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login