Papa Franjo najpopularnija ‘politička’ ličnost na Googleu

Papa FranjoPapa Franjo je bio najpopularnija “politička” ličnost na pretraživačima kao što je Google između marta i decembra 2013. godine, navodi se u studiji koju je objavila katolička informativna internetska stranica Aleteia.

Papa je na čelu mjesečnih rezultata pretraživanja na Googleu (oko 1,7 miliona), a njegovo ime je navedeno 49 miliona puta, navodi se u studiji.

Među političkim ličnostima, papa je ispred američkog predsjednika Baracka Obame sa 1,5 miliona rezultata pretraživanja i 38 miliona citata, i ruskog predsjednika Vladimira Putin sa 246.000 rezultata pretraživanja i 8 miliona citata.

Ako se dodaju ličnosti iz sporta i show-businessa, papa Franjo je na trećem mjestu popularnosti na mreži, iza grupe One Direction i pjevača Justina Biebera, dva idola adolescenata.

Izbor Jorgea Marie Bergoglia za papu u martu, prvog papu iz južne Zemljine hemisfere, izazvao je veliku radoznalost koja se ne smanjuje više od deset mjeseci poslije njegovog izbora.

Posted by on 2014-01-30. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login