Pele: Niko nije mogao da predvidi katastrofu na SP

Pele

Pele

Legendarni brazilski fudbaler Pele, rekao je da je težak poraz njegove reprezentacije od Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva prošlog ljeta “katastrofa koju niko nije mogao da predvidi”.

Brazil je prošlog ljeta bio domaćin Mundijala, a u polufinalu je izgubio sa 1:7 od Njemačke, koja je kasnije i osvojila turnir. Poslije Svjetskog prvenstva, selektor Brazila, Luis Felipe Scolari je podnio ostavku. Pele je rekao da je još u šoku od te katastrofe koja je zadesila Brazil.

“Ta polufinalna utakmica je nešto što niko ne može da objasni. Prije turnira svi su mislili, čak i ljudi koji se ne razumiju mnogo u fudbal, da će u finalu igrati Brazil i Španija. Ali njemački tim je bio dobro pripremljen i dobro je igrao”, rekao je Pele, prenijeli su britanski mediji.

“Onda je došla katastrofa u polufinalu. To je zaista katastrofa koju niko nije mogao da predvidi. Brazil je mogao da izgubi sa 0:1 ili 0:2, ali izgubio je sa 1:7, a izgubio je i utakmicu za treće mjesto (od Holandije) sa 0:3. To samo bog može da objasni”, dodao je Pele, koji je tokom karijere osvojio tri titule svjetskog prvaka.

Reprezentaciju Brazila je poslije Mundijala preuzeo Carlos Dunga i ekipa je od tada pobijedila u svih osam utakmica.

Posted by on 2015-04-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login