Poljaci ne žele ZOI 2022.godine

Olimpijske igre, SočiKandidatura Krakova za Zimske olimpijske igre 2022. pretrpela je novi udarac, jer je posljednje istraživanje pokazalo da se većina Poljaka protivi tome.

Istraživački centar IBRiS HomoHomini sproveo je telefonsku anketu, prema kojoj se 58 ispitanih protivi kandidaturi Krakova. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.100 punoljetnih građana. Samo 31 odsto su izrazili podršku. Moguće odstupanje je tri procenta, prenosi B92.

Stanovnici Krakova će se 25. maja na referendumu izjasniti da li podržavaju Igre.

Organizacioni odbor je u reakciji na rezultate ankete objavio da je ona sprovedena prije nego što je počela promotivna kampanja, koja bi trebalo da prikaže sve koristi Igara.

Konkurenti Krakova su Almati, Peking, Lavov i Oslo.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u julu će skratiti listu kandidata, a konačni organizator biće objavljen krajem jula 2015. na skupštini MOK.

Krakov nije jedini grad koji ima problema. Kandidatura Lavova još je neizvjesna zbog situacije u Ukrajini, dok Oslo također ima problema s javnom podrškom i još nije obezbijedio potpunu podršku vlade.

Posted by on 2014-05-03. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login