Poljska tekstilna kompanija planira preseljenje dijela proizvodnje u BiH

tekstilPredstavnici tekstilnog preduzeća “Kris line” iz Poljske razgovarali su danas s gradonačelnikom Banje Luke Slobodanom Gavranovićem o mogućnostima razvoja proizvodnje na ovim prostorima.

Vlasnica preduzeća “Kris line“ Marzena Pudlovska kazala je da u ovoj firmi planiraju dio proizvodnje preseliti u BiH i da bi taj dio bio predviđen za proizvodnju.

Preduzeće “Kris line” iz Poljske bavi se već 23 godine proizvodnjom ženskog rublja. Imaju oko 200 zaposlenih, a svoje proizvode najviše izvoze u Njemačku, Rusiju, Ameriku i Grčku.

Gradonačelnik Banje Luke je investitorima iz Poljske predočio mogućnosti poslovanja u Banjoj Luci i sve ono što taj grad nudi kao najveći centar u regiji.

Privrednici iz Poljske su se interesovali o mogućnostima zakupa te kasnije i moguće kupovine prostora za investiciju.

“Spremni smo da odgovorimo na njihove zahtjeve, a u narednih desetak dana očekujemo odluku da li oni žele da ove razgovore učinimo operativnim. Iz ove kompanije su spremni i prije dislokacije pogona da razgovaraju o zakupu i razvoju proizvodnje, a kasnije bi prema planovima razvoja firme išli na dodatna ulaganja i zapošljavanje, u prvoj fazi 50 do 70 ljudi”, kazao je Gavranović.

Po njegovim riječima, jedna od lokacija koju će danas obići poljski privrednici jeste Tehnološki biznis park, s obzirom na to da traže prostor do 500 kvadratnih metara.

Posted by on 2015-03-25. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login