Porast interesa za proizvode Dite

Dita

Dita

Podrška novoj medijskoj kampanji za tuzlansku Fabriku deterdženata Dita dolazi sa svih strana, a proizvodi Dite na domaćim policama prepoznatljiviji su nego ikad. Dita već više od godinu posluje u stečaju, te nema prihoda koji bi mogli biti planirani za reklame, piše Oslobođenje.

Imamo na desetine mailova sa konkretnim ponudama za reklamu. Upravo kroz ovu kampanju smo dogovorili i 15 bilbord-reklama širom BiH, koje će uskoro biti postavljene. Naši troškovi su minimalni, tako da se zajednica zaista pokazala voljnom da pomogne, rekao je za Oslobođenje Almir Bajrić, zamjenik stečajnog upravnika u Diti.

Pojačano prisustvo proizvoda Dite u medijskom prostoru dovelo je i do povećanja interesa za kupovinu Dite.

“To je sve povezano jedno s drugim. Ovo je jasan pokazatelj da smo mi prepoznatljiv proizvodi i da imamo mjesto na domaćem tržištu. Upravo zbog svega toga javili su nam se i ljudi koji su nekada davno iskazali interes za kupovinu Dite i sada se interesuju o progresu koji smo napravili, dodao je Bajrić.

Nakon ove kampanje u Diti očekuju i povećanu potražnju za proizvodima, što bi trebalo povećati i profit, koji Dita, kako nam je kazao Bajrić, planira investirati u proizvodni proces i time trajno uticati na položaj Dite na tržištu, a povećat će joj i vrijednost, što bi direktno moglo uticati i na prodaju Dite. Cijena Dite u stečaju je oko 13 miliona KM.

Posted by on 2017-02-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login