Porezna uprava FBiH: Zapečaćeno osam objekata i izdato 80 prekršajnih naloga

Porezna uprava FBiHPorezna uprava Federacije BiH je izvršila 253 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost ugostiteljstva i djelatnost priređivanja igara na sreću – poslovne jedinice sportskih kladionica.

Ove aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH i tom prilikom je angažirano 186 federalnih poreznih inspektora.

Kako je saopćeno iz Porezne uprave FBiH, u toku inspekcijskog nadzora zatečeno je 88 neprijavljenih radnika i pet objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa zapečaćeno je osam objekata, izdato 80 prekršajnih naloga s visinom novčanih kazni u ukupnom iznosu od 256.000,00 KM.

Porezna uprava FBiH nastavlja i dalje aktivnosti kontrole rada nacrno i kontrole evidentiranja prometa i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Posted by on 2015-11-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login