Požar na Pelješcu širi se prema Brijesti

požar, HercegovinaZbog jugoistočnog vjetra, požar na Pelješcu širi se prema Brijesti, rekao je u petak poslijepodne glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko neretvanske županije Goran Cvjetinović.

“Dva kanadera su na terenu, oni pokušavaju zaustaviti požar na brdu poviše Dančanja koji se širi prema Brijesti. Riječ je o nepristupačnom terenu i gustoj borovoj šumi. Zračne snage nastoje ugasiti požar prije  večeri, kada više ne mogu letjeti”, rekao je Cvjetinović i dodao da je cesta kroz Pelješac u petak ponovno bila zatvorena.

“Vatra se prebacila iz Ponikovskog polja preko ceste na dva mjesta. Na sreću, to su vatrogasci uspjeli riješiti cisternama”, rekao je  Cvjetinović i dodao kako je pred gasiteljima još jedna duga noć.

Inače, u petak poslijepodne buknuo je požar i u Ljubaču, mjestu u Dubrovačkom primorju, no ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca.

Na Pelješcu se s požarima bori oko 200  atrogasaca iz svih krajeva zemlje.

Posted by on 2015-07-25. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login