Predstava ‘Đavolja posla’ Teatra Fedra gostuje u Mostaru

Mostar, Stari most

Mostar, Stari most

Predstava „Đavolja posla“ Teatra Fedra iz Bugojna bit će odigrana u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Mostar u petak, 28. aprila , s početkom u 20 sati.

Domaćini gostovanja Teatra Fedra, uz HNK Mostar, su i članovi Dramske sekcije HKUD Didak iz Gradnića Čitluk čime se nastavlja dugogodišnja uspješna suradnja ovih amaterskih kazališnih društava koja iza sebe imaju niz nagrađivanih predstava na festivalima amaterskog stvaralaštva u BiH i cijeloj regiji, priopćeno je iz HNK Mostar.

Predstava ‘Đavolja posla’ nastala je po tekstu Miroljuba Nedovića Rikija, u režiji Senade Milanović. Riječ je o komediji koja govori o životu glumca u kojoj je prvenstveno prikazan odnos kazališnog kritičara i glumca iz kojeg se mogu očitati dobre i loše strane glumačkog života.

U predstavi igraju: Suad Velagić, Ilhana Bušatlić, Amel Ugarak i Jasmina Mlaćo Durek.

Za izvrsnu glumu, scenografiju i režiju predstava je nagrađena na Internacionalnom festivalu amaterskog teatra Laktaši, Teatarskom festivalu Fedra Bugojno, „Danima malih stvari“ u Trebinju i Smotri kazališnog stvaralaštva Retkovci u Hrvatskoj.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Posted by on 2017-04-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login