Predstava „Gluha svadba“ na Festivalu glumca u Konjicu

Gluha svadba

Gluha svadba

U okviru Takmičarskog programa četvrtog Festivala glumca koji se održava u Konjicu 27. aprila bit će odigrana predstava “Gluha svadba”, nastala prema motivima rumunskog filma “Nunta muta”, a u režiji Lajle Kaikčije i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava se bavi sudbinom ‘malog čovjeka’ na čija se pleća gomilaju silni problemi i tortura vlasti. Usprkos svemu, kao i uvijek, čovjek nastavlja da traga za slobodom, srećom i ljubavi.

Priča je to o svakodnevnom životu, predstavljena kroz crnohumorni postupak koji ljudima ukazuje da su ipak snažni i da se mogu boriti i braniti od brojnih društvenih slabosti.

Značajan doprinos u realizaciji ovog teatarskog djela dao je i belgijski koreograf Thomas Steyert, a scenografija i kostimografija bila je povjerena Sabini Trnki. Izbor muzike uradio je Igor Kasapović, saopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Posted by on 2017-04-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login