Premijera predstave “Savršen kroj” na sceni SARTR-a u srijedu 8 februara

SARTR

SARTR

Premijera komedije “Savršen kroj”, koja će igrati u redovnom reportoaru Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), zakazana je za 8. februar.

Nakon premijernog igranja slijede reprize 9., 10. i 11. februara, a predstava će biti odigrana i 16. februara, u sklopu Festivala Sarajevska zima 2017.godine

“Savršen kroj” je komad razotkrivanja i prepoznavanja koji, govori o muškim slabostima. Kroz slučajni susret dvojice, po svemu, naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrijednosti, odnosa muškarca prema ženi.

Predstava je nastala po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim).

– Predstava je koprodukcija SARTR-a i Udruženja građana Scena, dok je izvršni producent predstave viši asistent na odsjeku Produkcije Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Amira Kudumović, saopćeno je iz SARTR-a.

Posted by on 2017-02-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login