Premijera predstave ‘Ta tvoja mund harmonika’ u Art kinu Kriterion

Kriterion

Kriterion

Udruženje Anpu i Fondacija Kriterion pod pokroviteljstvom UNFPA, a u okviru zajedničkog UN projekta “Traženje brige, podrške i pravde za osobe koje su preživjele seksualno nasilje u ratu” organizirat će danas u Art kinu Kriterion premijerno izvođenje predstave “Ta tvoja mund harmonika”.

Riječ je o angažovanoj predstavi koja koristi elemente fizičkog, ekspresivnog i dramskog pozorišta kako bi senzibilno progovorila o načinima na koje društvo tretira žene i muškarce – žrtve ratnog silovanja u BiH. Scenario potpisuje pozorišna rediteljka Marija Farmer, dok su adaptaciju i režiju uradili Anes Osmić i Danilo Jovanović.

U predstavi igraju Soraja Ćehić, Maida Salkanović, Semir Makaš, Mersiha Begić, Rabija Nurkanović, Ena Redžović i Amra Hasanović.

Predstava je nastala kao dio edukacije za primijenjeni teatar organizovan za omladinske lidere, aktiviste i pozorišne praktičare u novembru i decembru 2016. godine.

Nakon izvođenja predstave planirana je diskusija na kojoj će se publici obratiti scenaristica i autorica koncepta Marija Farmer, reditelji Anes Osmić i Danilo Jovanović, glumica Amra Hasanović te predstavnici UNFPA, saopćeno je iz Art kina Kriterion.

Posted by on 2017-03-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login