Projekt istraživanja situacije u borbi protiv trgovine ljudima na zapadnom Balkanu

Bosna i Hercegovina, BiH, trgovina ljudimaMeđunarodna organizacija za migracije (IOM) privodi kraju realizaciju regionalnog projekta procjena “Istraživanje potreba: regionalna situacija u borbi protiv trgovine ljudima u zapadnom Balkanu”, koji je pokrenut krajem 2013. godine.

U okviru ovog projekta, IOM je proveo sveobuhvatnu analizu stanja borbe protiv trgovine ljudima u zemljama zapadnog Balkana, kao i procjenu trenutnih potreba regije.
Cilj projekta je stvaranje platforme za poboljšanje postojećih zakonskih odredbi, te nacionalnih i prekograničnih programa koji se bave pitanjem trgovine ljudima u regiji.

Projekat je finansiran od strane IOM-a i dodatno podržan sredstvima Vlade Italije preko Ambasade u Sarajevu.

Na završnoj svečanoj ceremoniji koja će biti održana sutra u Sarajevu prisutnima će se obratiti: Mladen Ćavar, zamjenik ministra sigurnosti BiH; Gianluca Rocco, IOM subregionalni koordinator za zapadni Balkan i šef Misije IOM-a u BiH; Ruggero Corrias, ambasador Italije u BiH; Anh Nguyen, regionalni specijalista za migracije iz Regionalnog ureda IOM-a u Beču održat će prezentaciju Finalnog izvještaja te pregled zaključaka i preporuka, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Posted by on 2014-10-03. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login