Rusi duguju 3,2 milijarde eura za struju

električna energijaZamjenik ministra energetike Rusije Vjačeslav Kravčenko nazvao je “katastrofalnim” dug građana za električnu energiju, prenosi agencija Ria Novosti.

“Zaduženost Rusa za struju Ministarstvo energetike procjenjuje na 200 milijardi rubalja [oko 3,2 milijarde eura]”, rekao je Kravčenko na sastanku Savezne službe za tarife, na kojem je Ministarstvo energetike rezimiralo poslovanje za prošlu godinu.

Dodao je da zaduženost na veleprodajnom tržištu električne energije premašuje 50 milijardi rubalja (oko osam milijardi eura).

Povećanje kazni

Prema njegovim riječima, situacija s neplaćanjem električne energije zabrinjava Ministarstvo energetike.

“Konačno smo pripremili prijedlog zakona za jačanje discipline plaćanja. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti prijedlog usvojiti Državna duma [parlament]. To će, vjerujemo, značajno poboljšati situaciju u termoenergetskom sektoru, jer se to odnosi ne samo na struju nego i na plin, toplotnu energiju i komunalije”, objasnio je Kravčenko.

Ranije je ministar energetike Aleksandar Novak rekao da Ministarstvo predlaže da se povećaju kazne za kašnjenje uplata za isporučene energetske resurse.

Posted by on 2015-04-04. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login