‘San ljetne noći’ 30. marta u Narodnom pozorištu Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo

Premijerno izvođenje jedne od najromantičnijih partitura iz pera Felixa Mendelssohna, scenska muzika “San ljetne noći” op. 61, bit će održano uz Sarajevsku filharmoniju u četvrtak, 30. marta u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Djelo “San ljetne noći” op. 61 inspirisano je istoimenom Shakespeareovom komedijom i ubraja se u jedno od najpoznatijih djela njemačkog kompozitora Mendelssohna. Uz vokalne dijelove uključuje i čisto orkestarske, od kojih se svakako ističe svjetski poznati Svadbeni marš.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije, koji će predvoditi dirigentica Samra Gulamović, kroz čarobni svijet vila vodi Mario Drmać u ulozi naratora, sopranistice Aida Čorbadžić i Adema Pljevljak-Krehić, te kamerni hor “Cantabile” koji djeluje pod vodstvom Željke Andrić. Reprizno izvođenje je planirano za 31. mart u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Ulaznice po cijeni od 10, 20 i 30 KM su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u redovnim radnim terminima od 9.00 do 11.30 i 15.30 do 19.30, saopćeno je.

Posted by on 2017-03-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login