Sarajevo: 3. SOS Dizajn Festival

SOS Dizajn FestivalIzložbom pod nazivom “Crtanje je mišljenje”, jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera Miltona Glasera, na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u srijedu je otvoren 3. SOS Dizajn Festival. Organizator Festivala je Udruženje Studenti dizajna.

Festival će okupiti vrhunska imena iz svijeta dizajna, kao što su Ian Anderson iz Velike Britanije, Viktor Koen iz Sjedinjenih Država i Miha Klinar iz Slovenije. Iz Srbije i Crne Gore dolaze Borut Vild, Srđan Ćešić i Ana Matić, koji će kroz lične uspjehe motivisati studente na akciju.

Predavači će održati i radionice na teme kao što su “Dizajn menadžment”, “Način generisanja autorskih sadržaja” i “Ilustracija od C do F”.

Pored toga, bit će otvorene izložbe “PDP Konferencija” i “Plakatiranje”.

Pod motom “Uči, radi, zabavi se”, više od stotinu gostiju iz regiona prisustvovat će zabavnim PechaKucha prezentacijama, koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz Bosne i Hercegovine i regije.

Festival će biti otvoren do 19. oktobra.

Posted by on 2014-10-16. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login