Sarajevo: Tradicionalni Diplomatski zimski bazar

Sarajevo, Diplomatski zimski bazarU Sarajevu je održan četvrti Diplomatski zimski bazar, tradicionalni događaj na kojem se predstavljaju zemlje koje u Bosni i Hercegovini imaju otvorena diplomatska predstavništva. Na Bazaru je učestvovalo 30 ambasada i više od stotinu izlagača.

Prazničnu atmosferu upotpunili su hrana, tradicionalni suveniri i interesantan program.

Cilj Bazara je prikupljanje novca u dobrotvorne svrhe.

Prikupljena sredstva namijenjena su, između ostaloga, za kuću za mlade koji navrše 18 godina, a boravili su u domovima za napuštenu djecu – takozvanu Kuću na pola puta u Mostaru, obnovu kuće u Maglaju koja je urušena u poplavama, a čiji su korisnici djeca s poteškoćama u razvoju, Humanitarno-karitativnoj organizaciji “Kruh sv. Ante” za stipendiranje.

Supruga direktora Misije USAID-a u našoj zemlji Sally Barth zahvalila je svima koji će i na ovaj način osigurati sredstva za humanitarne svrhe, te naglasila prisustvo lokalnih proizvođača na Bazaru.

DRES KARIMA BENZEME PRODAT ZA 1.100 KM

Na aukcijama održanim u sklupu Bazara prodati su dresovi nogometnih zvijezda Karima Benzeme i Edina Džeke.

Dres s potpisom napadača francuske reprezentacije i člana madridskog Reala Karima Benzeme, kojeg je nosio na utakmici Francuska – Španija u septembru ove godine, prodat je za 1.100 KM.

Dres je na aukciju dala Ambasada Francuske našoj zemlji, a njegov vlasnik je postao desetogodišnjak iz Sarajeva.

Dres kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine i nogometaša Mančester sitija Edina Džeke, kojeg je na aukciju dao Rotary klub, prodat je za 750 KM.

Posted by on 2014-12-06. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login