Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Na snazi crveni alarm

nevrijeme, BiHNevrijeme praćeno gradom pogodilo je jutros Hrvatsku.Vjetar je lomio grane stabala, a obilna kiša otežava odvijanje saobraćaja jer su neke od saobraćajnica pretvorene u ”rijeke”. Za Istru i sjeverni Jadran izdan je crveni meteoalarm.

U Zagrebu i okolini jaka kiša počela je padati jutros oko 6.30 sati. Poplave je prouzrokovao loš sistem otpadnih voda. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata. Na području Zagreba od 7 sati odradili su preko 40 intervencija.

U Karlovcu kiša je počela padati 5 minuta prije sedam sati i mnoge koji su bili na putu do posla natjerala da se sklone s ceste. Nadvožnjak u Rakovcu se za desetak minuta napunio vodom. Sada je prohodan iako je u njemu nivo vode desetak centimetara.

Grmljavinsko nevrijeme i grad prošlo je kroz Karlovac, Dugu Resu, Netretić i Lasinju, a sinoć je pogodilo sjeverozapadnu Istru, Bujštinu i područje Umaga.

Jaka kiša jutros je padala i na širem području Rijeke i Gorskog kotara, što je prouzrokovalo probleme u saobraćaju i poplave.Poplavljene su kuće i privredni objekti  u svim dijelovima Gorskog kotara, kao i dječji vrtić ”Orepčići” u Kraljevici.

Zbog velike količine vode zatvoren je ulaz i izlaz s autoputa Rijeka-Zagreb kod Ravne Gore, a poplavljen je i podvožnjak kod autoputa u blizini naselja Lučice kod Delnica.

Posted by on 2014-10-16. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login