Split: Večeras protestno okupljanje “Split gori”

Split

Split

Grupa građana uz podršku više organizacija civilnog društva večeras ispred splitske Banovine organizira protestnu akciju “Split gori”, želeći nakon nedavnog požara upozoriti na probleme prostornog planiranja, sanacije i odlaganja otpada, te upravljanja gradom.

“Pošaljimo poruku da je Split naš grad i da je vrijeme da kvalitet i sigurnost života svih građana i građanki postanu prioritet”, stoji u pozivu grupe građana, koji protest organiziraju “s obzirom na to da su izjave odgovornih osoba za vrijeme i nakon velikog požara na rubu Splita uzrokovale dodatno nepovjerenje građana u sistem”.

Zahtijevaju sanaciju i sistemsko planiranje postlegalizacijskih naselja i istočnih dijelova Splita u nadolazećim procesima izrade novog ili izmijenjenog GUP-a, hitno i odgovorno djelovanje u pogledu odlagališta otpada Karepovca “kao tempirane bombe koja direktno ugrožava zdravlje svih građana i građanki, prema pravilima struke”, te preuzimanje odgovornosti “za upravljački, organizacijski i komunikacijski fijasko koji je doveo do ugrožavanja ljudi i imovine”.

“Posljedice loših političkih odluka koje se tiču tri navedena područja osjetili smo posebno u trenucima kada je Split i okolna mjesta pogodio požar, a što nam je jasno pokazalo da se Splitom zadnjih 10-tak godina ne upravlja u skladu s potrebama građanama”, poručuju organizatori protesta.

Pozivaju Splićane da im se pridruže u slanju zajedničke poruke podrške i zahvalnosti svim vatrogascima, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Torcidi i svim građanima i građankama koji su sudjelovali u gašenju požara.

Posted by on 2017-07-24. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login