Sportisti BiH na OI u Sočiju u retro opremi sa Olimpijade u Sarajevu

BiH, olimpijadaSportisti Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju (Rusija) imat će retro opremu koja će podsjećati na oficijelnu opremu sa Olimpijade u Sarajevu održane 1984. godine, ekskluzivno saznaje Anadolu Agency (AA).

Na odijelima imat će grb Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH), ali i logotip „pahuljica“ sa Zimskih olimpijskih igara „Sarajevo 1984“.

Osim spomenutih grbova, na rukavima odijela bit će i tri zvjezdice, od kojih će svaka simbolizirati po deset godina, tačnije ukupno 30 godina od održavanja Olimpijskih igara u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Na leđima trenerki i odijela bit će ispisano „Olympic team Bosnia and Herzegovina“.

„Koristili smo originalni dizajn sportske opreme sa Olimpijskih igara iz Sarajeva 1984. godine, a redizajn je uradio Samir Plasto, ugledni sarajevski konceptualni umjetnik i dizajner“, rekao je za Anadolu AgencyBojan Zec iz PR&marketing agencije CIP7, zadužen za koordinaciju i realizaciju četverogodišnjeg marketinškog pristupa OK BiH pod nazivom „Olimpijska porodica – slavimo olimpizam“.

Ipak, još nije izvjesno da li će sportisti BiH u retro opremi moći i nastupiti na olimpijskim borilištima od 7. do 23. februara naredne godine.

„Još nismo sigurni da li će naši sportisti moći nastupati u retro opremi na otvaranju Igara, ali i sportskim borilištima. Treba nam odobrenje Međunarodnog olimpijskog komiteta. No, i ako budu morali nastupati u drugoj, retro opremu nosit će u olimpijskom selu, kako bismo cijeli svijet podsjetili na najveći sportski događaj planete koji je održan i u Sarajevu, i u Bosni i Hercegovini prije 30 godina“.

Zvanična promocija opreme i sportista BiH, koji će nastupati na Olimpijadi u Sočiju bit će održana na olimpijskim planinama Jahorini i Bjelašnici 31. januara i 1. februara na manifestaciji obilježavanja 30. godišnjice od Olimpijade u Sarajevu.

BiH bi na OI u Rusiji trebalo predstavljati šest sportista. To su sankašHaris Bešlić, Igor Lajkert, Žana Novaković i Marko Rudić (alpsko skijanje), te Tanja Karišik, skijaško trčanje i biatlon, kao i Mladen Plakalović, skijaško trčanje.

Posted by on 2013-11-27. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login