Street View i pod morem

Street View, more Google je proširio svoju galeriju zanimljivih snimki s čak 40 oceanskih lokacija koje se sada mogu pregledavati na servisu Steet View.

Google već četiri godine provodi svoj program Google Earth Outreach u kojem dokumentira specifične svjetske lokacije i stavlja svoje resurse u društveno korisne svrhe. U sklopu tog projekta snimljeno je i 40 lokacija u podmorju svjetskih oceana, čije su snimke od sada dostupne putem servisa Google Street View.

Od Maldiva, Arube, preko meksičkih i američkih otoka do Indoenzije ili Australije, Googleove kamere zabilježile su fascinantan podmorski svijet koji sada možemo istraživati iz udobnosti vlastitog doma. Snimanje oceana ključni je dio borbe za spas istoga, poručuju iz Googlea, a svaka od navedenih fotografija opremljena je i GPS lokacijskim podacima, kako bi stručnjaci kroz vrijeme mogli pratiti promjene na morskom dnu, u okolišu, te cjelokupnom ekosistemu.

 

Posted by on 2015-06-08. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login