Švicarska želi povećati uvoz namještaja iz BiH

namještajNamještaj iz Bosne i Hercegovine uskoro bi se mogao naći i u salonima švicarskog TOPTIP-a, koji se ubrajaju među najveće uvoznike namještaja i proizvoda za kućanstvo u ovu bogatu zemlju.

Predstavnici ovog švicarskog lanca salona za namještaj i proizvode za kućanstvo posjetili su pet bh. proizvođača namještaja: „Solidwood“ Gradačac, „Zedex“ Zenica, „Woodteam“ Ilijaš, „Bosnian Beech Board“ Visoko i „Praktik“ Vogošća. Sve ove kompanije uskoro bi svoje proizvode mogle početi plasirati upravo kroz lanac Toptip salona diljem Švicarske.

Posjeta predstavnika firme TOPTIP BiH realizirana je uz pomoć Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Švicarskog programa za promociju uvoza u Švicarsku i EU (SIPPO) prenosi NAP.

Švicarska je osmi partner u izvozu svih vrsta namještaja iz Bosne i Hercegovine u 2013. godini, sa vrijednosti izvezenog bh. namještaja koji je premašio 11 miliona KM.

 

Posted by on 2014-10-16. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login