Traže se partizanke i partizani za novi film Veljka Bulajića

Drugi svjetski rat, partizani

Drugi svjetski rat, partizani

Istarska filmska komisija (Istria film commission) uputila je poziv svima zainteresiranima za statiranje u hrvatskom igranom filmu “Bijeg do mora”, reditelja Veljka Bulajića. Film će se krajem februara i u martu snimati na području Istre, a casting će se održati u Puli, Labinu i Rovinju, izvijestili su iz Istarske županije.

Casting je otvoren za sve dobne grupe, a traži se: 50 osoba koje će utjeloviti likove iz današnjeg vremena (turisti, radnici na aerodromu, stjuardese, prolaznici); 40 partizana i 3 partizanke; 80 mještana/ki, većinom starijih, žene i djeca (svi mršaviji); 4 vojnika Italijana; 10 – 15 djece od 7-12 godina.

Poželjno je da su djeca iz okolice Kršana i/ili s Labinštine jer će se scene s djecom snimati u okolici Kršana.

Bulajićev film “Bijeg do mora” međunarodna je koprodukcija Hrvatske i Crne Gore. Saradnju na razvoju scenarija potpisuje istarski publicist Milan Rakovac, a u filmu će igrati glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Radnja filma prati njemačkog vojnika koji je protiv svoje volje mobilizovan i bačen na ratište, u ovom slučaju tadašnju Jugoslaviju. Glavni lik u filmu preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Najveći dio filma snimati će se u Istri, a radnja se dijeli na razdoblje Drugog svjetskog rata i današnje vrijeme.

Posted by on 2017-01-27. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login