Trzavice u državnom vrhu Hrvatske

Zagreb

Zagreb

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je da neće podnijeti ostavku. To mu je jučer, kao konkretan prijedlog za izlazak zemlje iz krize, predložila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Do njihove prepiske došlo je jer predsjednica traži zajedničku sjednicu Vlade, čija bi tema bila ekonomsko stanje u zemlji, na šta je premijer od nje zatražio konkretne prijedloge.

Milanović je u šibenskoj luci obišao novoizgrađeni vez za brodove, vrijedan 7,2 miliona eura, i pohvalio se nizom drugih projekata i investicija.

Kritičarima je poručio da mu se priključe u tim projektima, a Vlada, kaže – odgovara Saboru i biračima.

Komentar HDZ-a

“Ponosan sam na ono što radim i za što se borim. Vrjednujem i rad drugih, i zna se kome Vlada odgovara – dakle Vlada odgovara hrvatskom Saboru. To je najviše tijelo u vlasti u Hrvatskoj. Ultima – nema više! Iz njega proizilazi Hrvatska. Vlada koju podržava većina u Saboru. Ja sam premijer te Vlade”, kazao je Milanović.

Prepisku između premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović komentirao je i predsjednik najveće opozicione  stranke HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tvrdi da je predsjednica samo počela ispunjavati svoja predizborna obećanja.

Istakao je da je predsjednik odgovoran za funkcioniranje i stabilnost državnog sistema.

“Mi se zalažemo da se situacija smiri, da se sjednica Vlade održi i da Vlada napokon kaže šta će ova zadnja dva mjeseca učiniti sa gospodarstvom naše države”, kazao je Karamarko.

Posted by on 2015-02-24. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login