Tuzla: Debatno takmičenje pod nazivom “Noć ideja”

Noć idejaUdruženje građana “Multi”, uz podršku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, organizuje debatno takmičenje pod nazivom “Noć ideja”.

Cilj ovog takmičenja je da na jednom mjestu okupi mlade umove sa područja Tuzlanskog kantona kako bi akademski raspravljali o trenutnim problemima kantona, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini. Shodno navedenom, organizatori su izabrali provokativani i krajnje aktuelan set tema:

-Nezaposlenost mladih u Bosni i Hercegovini
-Problem korupcije i nepotizma
-Pitanje propalih privatizacija

Takmičari će imati priliku raspravljati o datim temama u noćnim terminima 23.12. i 24.12.2014. godine i to u prostorijama Ekonomskog fakuteta Univerziteta u Tuzli.

Svaki od debatnih timova će prethodno proći kroz edukativne seminare na zadatu temu. Pored učesnika, predviđeno je da događaju prisustvuje oko 200 studenata zainteresovanih za praćenje debata.

Najbolji debatni tim će osvojiti putovanje u Njemačku, tačnije Berlin, na najveću “European Students For Liberty” konferenciju, koja će se održati u aprilu naredne godine. Članovi drugoplasiranog tima osvajaju tablet računare, dok će svaki od učesnika debata osvojiti paket knjiga.

Za prisutne gledaoce debata obezbjedili smo niz vrijednih nagrada.

Pozivaju se svi zainteresovani za učešće u nagradnim debatama da pošalju svoju prijavu na: udruzenjemulti@yahoo.com

Prijava treba da sadrži imena i prezimena članova debatnog tima (tri osobe), kontakt telefone i mail adrese. Prijave se mogu poslati do 19.12.2014.

Posted by on 2014-12-10. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login