U četvrtak počinju „XI Banjalučki horski susreti 2014“

Banja Luka

Banja Luka

U Banjaluci 6. novembra počinju „XI Banjalučki horski susreti 2014“. Manifestacija će biti otvorena „Koncertom mladih“ na kojem će nastupiti Dječiji hor „Jedinstvo“, Dječiji hor Muzičke škole „Vlado Milošević“ i Mješoviti hor Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“.

Tokom trodnevne manifestacije, u Banskom dvoru i Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci nastupit će 14 horova i jedna izvorna pjevačka grupa. Pored banjalučkih, nastupit će i horovi iz Novog Grada, Kozarske Dubice, Prnjavora i Beograda.

U okviru pratećeg programa, 8. novembra u Banskom dvoru će biti održan okrugli sto o temi „Horska muzika – tradicija i savremen izraz“. Na njemu će učestvovati predstavnici horova, a najavljen je i dolazak istaknutog srpskog kompozitora Svetislava Božića.

Organizator ovog kulturnog događaja je Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“, na čelu sa dirigentom magistrom Nemanjom Savićem.

Posted by on 2014-11-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login