U julu treći Stripiti comiXconnection festival u Sarajevu

STRIPITI COMIXCONNECTION FESTIVALTreći festival stripa u Sarajevu Stripiti comiXconnection bit će održan u julu ove godine u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu, predstavljajući regionalnu strip scenu.

Festival organizira Udruženje “Drugi ugao” iz Sarajeva u saradnji s Umjetničkom galerijom BiH i Goethe institutom.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, u okviru Festivala bit će održana i izložba regionalnih strip autora pod nazivom comiXconnection.

Referentkinja projekta comiXconnection za Srbiju Jelena Vukmanović istaknula je da će na izložbi radove iz oblasti alternativnog stripa predstaviti 50 autora iz pet zemalja – Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Mađarske.

Takđer, navela je da će biti prezentirani i animirani filmovi pojedinih autora, a da će do dolaska u Sarajevo izložba biti obogaćena i radovima bh. autora.

Navela je i podatak da je organiziranje ove izložbe, koja će biti otvorena od 4. do 25. jula u Sarajevu, inicirao Muzej evropske kulture iz Berlina.

Među gostima ovogodišnjeg Festivala Stripiti bit će i Ulija Oesterlea iz Njemačke i Ivana Pipal iz Hrvatske.

Posted by on 2015-04-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login